Прес-реліз

Х КИїВСЬКАЯ МІЖНАРОДНА ВИСТАВКА 16-18 ТРАВНЯ 2014р.

Щорічне проведення в Києві міжнародної книжкової виставки, започаткованої у 2004 році, стало вже гарною традицією. Ювілейна Х Київська міжнародна книжкова виставка довела всьому світу, що книга у нашій державі, незважаючи на жодні обставини, була й буде фундаментом освіти, науки, духовності та культури українського народу.

Підготовку, організацію та проведення виставки забезпечив Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

У цьогорічній виставці прийняли участь видавництва різних форм власності, поліграфічні та книготоргівельні підприємства, дитячі літературні журнали та газети.

Учасники виставки - це майже 60 видавничих організацій, серед яких і знані видавництва, такі як «Дніпро», «Фоліо», «Мистецтво», «Світ», «Видавництво Старого Лева», та й видавничі організації, що тільки починають свій шлях в галузі книговидання та книгорозповсюдження.

Окрема експозиція виставки - книги, присвячені святкуванню 200-річчя від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

До 70-х роковин депортації кримських татар було представлено літературу, видану кримськотатарською та іншими мовами, присвячену історії, культурі та сьогоденню кримських татар.

Під час проходження виставки відбулась урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу "Краща книга України 2013 року" та лауреатів міжнародних конкурсів.

Відвідувачів зустрічав «Літературний салон», де усі зацікавлені поспілкуються як з видатними, відомими та популярними письменниками сучасності Іваном Драчем, Андрієм Курковим, Леонідом Горлачем, Анатолієм Качаном, Галиною Тарасюк, так і з молодими талановитими початківцями на літературній ниві. В «Літературному салоні» щодня проходили цікаві презентації книжкових новинок, літературні зустрічі, круглі столи, семінари, автограф-сесії, відкриті дискусії з питань мистецтва книги та проблем книговидання.



Завантажити список учасників виставки




© 2013 bookexpo.in.ua